Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Spotkanie z Kolegium Naukowym Programu PDŻ

27 sierpnia 2007
Minister rolnictwa i rozwoju wsi Wojciech Mojzesowicz wziął w piątek udział w posiedzeniu Kolegium Naukowego ds. jakości Programu Poznaj Dobrą Żywność. Kolegium Naukowe to grono wybitnych znawców w dziedzinie prawa żywnościowego, bezpieczeństwa i jakości żywności, w skład którego wchodzą:
1) prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Technologii Żywności Zakład Oceny Jakości Żywności, Kierownik Zakładu, Przewodniczący Kolegium
2) prof. dr hab. Franciszek Świderski - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Katedra Żywności Funkcjonalnej Kierownik Katedry, Zastępca Przewodniczącego
3) prof. dr hab. Bolesław Wojtoń - Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach,
4) prof. dr hab. Jan Żmudzki - Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach,
5) prof. dr hab. Małgorzata Korzycka-Iwanow - Uniwersytet Warszawski, Wydział Prawa i Administracji, Instytut Nauk Prawno – Administracyjnych, Zakład Prawa Rolnego, Dyrektor Instytutu, Zastępca Przewodniczącego
6) prof. dr hab. Janusz Czapski - Instytut Warzywnictwa w Skierniewicach,
7) prof. dr hab. Jerzy Woy-Wojciechowski - Prezes Polskiego Towarzystwa Lekarskiego,
8) prof. dr hab. Stefan Ziajka - Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie, Dziekan Wydziału Nauki o Żywności, Zastępca Przewodniczącego
9) prof. dr hab. Władysław Chojnowski - Uniwersytet Warmińsko - Mazurski w Olsztynie,
10) prof. dr hab. Zbigniew Skinder – Uniwersytet Technologiczno – Przyrodniczy w Bydgoszczy, Rektor
11) prof. dr hab. Piotr Bykowski - Morski Instytut Rybacki w Gdyni, Kierownik Zakładu Zakład Technologii Przetwórstwa
12) prof. dr hab. Jerzy Szyrmer - Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin w Radzikowie,
13) dr Dariusz Siembab - Polskie Towarzystwo Lekarskie,
14) mgr Jerzy Marcinek - ARiMR, Sekretarz Kolegium
15) prof. dr hab. Włodzimierz Kluciński - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
w Warszawie, Dziekan Wydziału Medycyny Weterynaryjnej
16) Prof. dr hab Artur Nowak – Far - SGH w Warszawie Katedra Prawa Europejskiego,
17) lek. wet. Robert Gmyrek.

Podczas posiedzenia Kolegium rozpatrzyło kolejne wnioski, złożone przez firmy, których wyroby ubiegają się o znak „Poznaj Dobrą Żywność”. Były to produkty mleczarskie, mięsne, przetwory owocowo-warzywne, wyroby piekarsko-ciastkarskie oraz herbatki owocowo-ziołowe i napoje kawowe. Przyznane znaki „Poznaj Dobrą Żywność” będą wręczane, przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi Wojciecha Mojzesowicza, na uroczystej gali w dniu 17 września 2007 r., podczas targów Polagra Food w Poznaniu.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę