Biogaz_III Forum 2025

Spadek produkcji mięsa wołowego w Argentynie

5 stycznia 2016

W 2010 roku ubito w Argentynie 11,78 mln sztuk bydła, tj. o 27 proc. mniej niż w 2009 roku, i najmniej od 2002 roku - donosi FAMMU/FAPA.
Produkcja ogółem mięsa wołowego obniżyła się mniej, bo o 23 proc. do 2,6 mln ton. Było to możliwe dzięki 5 proc. wzrostowi średniej wagi ubijanych zwierząt do 221 kg.

Liczba ubijanych wolców obniżyła się o 30 proc., natomiast liczba ubojów jałówek spadła o 54 proc.

Ubój bydła płci żeńskiej zmniejszył się do najniższego pułapu od 2006 roku, kształtując się na poziomie 43,4 proc. całości ubojów. Może być to potwierdzeniem zakończenia procesu likwidacji stad bydła trwającego od 2007 roku.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę