OPOLAGRA_2025

Spada spożycie mięsa czerwonego

28 czerwca 2005

W Belgii spada spożycie mięsa czerwonego. W zeszłym roku statystyczny mieszkaniec tego kraju kupił 33 kilogramy mięsa za ponad 270 euro.

Najbardziej spadło zainteresowanie wołowiną i cielęciną. Najpopularniejsza jest w dalszym ciągu wieprzowina, której roczne spożycie na osobę przekracza 9 kilogramów.


POWIĄZANE

Podczas spotkania Copa–Cogeca, UECBV oraz Europejskiego Okrągłego Stołu Zrównowa...

5 czerwca to nie tylko data w kalendarzu – to sygnał do działania. Światowy Dzie...

Taryfa w wysokości 50% to szybka przegrana we wzajemnym, transatlantyckim handlu...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę