Ptak_Waw_CTR_2024

Spada spożycie mięsa czerwonego

28 czerwca 2005

W Belgii spada spożycie mięsa czerwonego. W zeszłym roku statystyczny mieszkaniec tego kraju kupił 33 kilogramy mięsa za ponad 270 euro.

Najbardziej spadło zainteresowanie wołowiną i cielęciną. Najpopularniejsza jest w dalszym ciągu wieprzowina, której roczne spożycie na osobę przekracza 9 kilogramów.


POWIĄZANE

W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w który...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...

Przechowywanie paliwa w gospodarstwie rolnym wymaga wdrożenia odpowiednich rozwi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę