Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Spada spożycie mięsa czerwonego

28 czerwca 2005

W Belgii spada spożycie mięsa czerwonego. W zeszłym roku statystyczny mieszkaniec tego kraju kupił 33 kilogramy mięsa za ponad 270 euro.

Najbardziej spadło zainteresowanie wołowiną i cielęciną. Najpopularniejsza jest w dalszym ciągu wieprzowina, której roczne spożycie na osobę przekracza 9 kilogramów.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę