A_BIO_AGRO_950

Spada spożycie mięsa czerwonego

28 czerwca 2005

W Belgii spada spożycie mięsa czerwonego. W zeszłym roku statystyczny mieszkaniec tego kraju kupił 33 kilogramy mięsa za ponad 270 euro.

Najbardziej spadło zainteresowanie wołowiną i cielęciną. Najpopularniejsza jest w dalszym ciągu wieprzowina, której roczne spożycie na osobę przekracza 9 kilogramów.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę