A_BIO_AGRO_950

Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego

6 sierpnia 2013
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina  z myślą o restauracjach i kołach gospodyń wiejskich  organizuje 18 sierpnia podczas Pikniku Rybnego w Czechowicach-Dziedzicach konkurs kulinarny  „Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego” na przygotowywanie potraw rybnych.

Celem konkursu jest przede wszystkim kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech oraz prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem. Ponadto wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „Pikniku rybnego” i promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.



POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę