biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego

6 sierpnia 2013
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka Bielska Kraina  z myślą o restauracjach i kołach gospodyń wiejskich  organizuje 18 sierpnia podczas Pikniku Rybnego w Czechowicach-Dziedzicach konkurs kulinarny  „Smaki regionów pogranicza polsko-czeskiego” na przygotowywanie potraw rybnych.

Celem konkursu jest przede wszystkim kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej – rybackiej – Polski i Czech oraz prezentacja kuchni regionalnej, tradycyjnej Polski i Czech związanej z rybactwem. Ponadto wyłonienie najlepszej, najsmaczniejszej i najlepiej przygotowanej potrawy rybnej podczas „Pikniku rybnego” i promocja zdrowej żywności, ochrona kulinarnego dziedzictwa oraz wykazanie się znajomością w przygotowywaniu potraw rybnych, z odpowiednim wykorzystaniem i użyciem produktów regionalnych.



POWIĄZANE

Elastyczna edukacja rolnicza zyskuje na znaczeniu. Kurs rolnika online to nie ty...

Sznurek do prasy rolniczej jest niezbędny do działania takich maszyn jak prasa k...

Rozpoczynając realizację przedsięwzięcia mogącego oddziaływać na środowisko, inw...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę