Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Smaki chleba

20 września 2004

Piekarze wierzą, że nasz chleb - ten powszedni i ten wykreowany pod nowe gusty klientów - ma szansę stać się regionalnym produktem Podkarpacia.

Chleb biały przestał nam już wystarczać. I choć ciągle jest najbardziej popularny, dorobił się konkurentów w postaci pieczywa z ziarnami soi czy słonecznika. Na popularności, zwłaszcza wśród pań - zyskuje też pieczywo razowe. Wszystko dlatego, że chcą odżywiać się zdrowo i dietetycznie. A piekarze przekonują ,że polski chleb jest najlepszy na świecie. Kuszący asortyment przyciągnął na rzeszowski deptak licznych smakoszy. Podczas Rzemieślniczego Święta Chleba można było usłyszeć zachętę: "smacznego" aż przy dwudziestu straganach z Nowej Dęby, Leska, Żołyni czy Rzeszowa.

Choć wszystkie te piekarnie na co dzień konkurują ze sobą, dziś wymieniały się doświadczeniami. Podczas święta prowadzono zbiórkę pieniędzy, które wspomogą działalność Caritas Diecezji Rzeszowskiej.

 


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę