Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Smaki chleba

20 września 2004

Piekarze wierzą, że nasz chleb - ten powszedni i ten wykreowany pod nowe gusty klientów - ma szansę stać się regionalnym produktem Podkarpacia.

Chleb biały przestał nam już wystarczać. I choć ciągle jest najbardziej popularny, dorobił się konkurentów w postaci pieczywa z ziarnami soi czy słonecznika. Na popularności, zwłaszcza wśród pań - zyskuje też pieczywo razowe. Wszystko dlatego, że chcą odżywiać się zdrowo i dietetycznie. A piekarze przekonują ,że polski chleb jest najlepszy na świecie. Kuszący asortyment przyciągnął na rzeszowski deptak licznych smakoszy. Podczas Rzemieślniczego Święta Chleba można było usłyszeć zachętę: "smacznego" aż przy dwudziestu straganach z Nowej Dęby, Leska, Żołyni czy Rzeszowa.

Choć wszystkie te piekarnie na co dzień konkurują ze sobą, dziś wymieniały się doświadczeniami. Podczas święta prowadzono zbiórkę pieniędzy, które wspomogą działalność Caritas Diecezji Rzeszowskiej.

 


POWIĄZANE

Biomasa roślin została zredukowana po fali wiosennych chłodów. Mimo późniejszej ...

Kobiety częściej niż mężczyźni myślą o zmianie pracy. Zmianę pracodawcy planuje ...

Lidl Polska wspiera lokalnych producentów Z okazji zbliżającego się Dnia Polskie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę