Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Skażony ser

28 marca 2008
Dwa dni dała Komisja Europejska włoskim władzom sanitarnym na wyjaśnienie ewentualnego skażenia bawolej mozzarelli dioksynami. Szkodliwe substancje w znanym na całym świecie serze, to najprawdopodobniej rezultat zalegania toksycznych odpadków w rejonie Neapolu. Dioksyny znajdujące się na tych terenach, mogły trafić do zwierzęcych pasz. Korea Południowa i Japonia już wstrzymały eksport mozzaelli.

Ważą się losy wielu mleczarni, bo zanotowano gwałtowny spadek sprzedaży sera. Wszczęto już dochodzenia wobec ponad 100 osób, którym postawiono zarzuty nieprzestrzegania norm sanitarnych.


POWIĄZANE

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy została laureatem prestiżowego XVII ...

W polskim prawie cywilnym brak jest definicji siły wyższej. Jednak w doktrynie i...

Jak platformy streamingowe rewolucjonizują turnieje e-sportowe? E-sport jest już...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę