A_BIO_AGRO_950

Sezonowy spadek cen będzie niższy niż w ubiegłych latach?

5 stycznia 2016
Tegoroczny sezonowy spadek cen żywności może być niższy niż w ubiegłych latach - oceniają eksperci Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

"Utrzymuje się wysoka dynamika cen detalicznych żywności. Żywność w Polsce drożeje szybciej niż w starych krajach europejskich, ale wolniej niż w wielu nowych krajach członkowskich. Wobec wysokich cen surowców rolniczych i wysokich cen energii sezonowy spadek cen żywności może być w tym roku mniejszy" - napisano w czerwcowym raporcie Instytutu.


POWIĄZANE

Rosnąca presja zmian klimatycznych oraz potrzeba ograniczenia stosowania chemii ...

Fumigacja zboża to jedna z kluczowych metod ochrony przed szkodnikami i pleśniam...

Jak pogodzić rosnącą presję regulacyjną, malejącą liczbę substancji czynnych, oc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę