biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Rosja: mniejsza produkcja cukru przez mróz?

25 stycznia 2012
FAMMU/FAPA podała, że rosyjski instytut rynków rolnych IKAR szacuje, że produkcja cukru w Rosji w sezonie 2011/12 wyniesie między 4,6 a 5,15 mln ton. Tak duża różnica wynika z nieprzewidywalnego czynnika pogodowego. Wszystko zależy od mrozu.
Ze zmarzniętych buraków cukrowych można wytwarzać cukier, ale zmrożone korzenie tracą zawartość cukru i przez to wyniki produkcyjne mogą być
gorsze.
Do połowy grudnia 2011 r. do rosyjskich cukrowni trafiło prawie 37,4 mln ton buraków cukrowych. Z nieco ponad 32 ton surowca otrzymano wówczas prawie 4,2 mln ton cukru, czyli o 57 proc. więcej niż rok wcześniej.



POWIĄZANE

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych podkreśla konieczność traktowa...

Obecnie zastrzeżonych jest ponad 6,5 mln numerów PESEL. Jak podkreślają znawcy t...

 Rynek zbóż (jęczmień, pszenica, kukurydza) Ukraina: ceny jęczmienia paszowego r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę