OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Raport Światowa Organizacja Zdrowia

28 czerwca 2005

Światowa Organizacja Zdrowia przedstawiła raport z którego wynika, że sprzedawana w sklepach żywność zawierająca genetycznie modyfikowane surowce jest bezpieczna dla zdrowia konsumentów.

Szef wydziału bezpieczeństwa, który czuwał nad badaniami przekonuje, jednak, że potrzebna jest ścisła kontrola wszystkich wprowadzanych na rynek trasngenicznych produktów. W ubiegłym roku na całym świecie ponad 7 milionów rolników zajmowało się uprawą zmienionych genetycznie roślin. Najwięcej, bo blisko 60% plantacji jest w Stanach Zjednoczonych.


POWIĄZANE

Stowarzyszenie "Otwarte Klatki" to organizacja która od lat uderza w polskiego r...

Zdrowie roślin jest podstawą życia i bezpieczeństwa żywnościowego, a zatem stano...

Według systemu informacyjnego FGIS "Argus-Fito" od początku 2025 roku od 7 maja ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę