Biogaz_III Forum 2025

Raport Światowa Organizacja Zdrowia

28 czerwca 2005

Światowa Organizacja Zdrowia przedstawiła raport z którego wynika, że sprzedawana w sklepach żywność zawierająca genetycznie modyfikowane surowce jest bezpieczna dla zdrowia konsumentów.

Szef wydziału bezpieczeństwa, który czuwał nad badaniami przekonuje, jednak, że potrzebna jest ścisła kontrola wszystkich wprowadzanych na rynek trasngenicznych produktów. W ubiegłym roku na całym świecie ponad 7 milionów rolników zajmowało się uprawą zmienionych genetycznie roślin. Najwięcej, bo blisko 60% plantacji jest w Stanach Zjednoczonych.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę