Hyatt Regency Warsaw jest pierwszym i jedynym hotelem w Polsce, który na dachu swojego hotelu posiada własną pasiekę i produkuje ekologiczny miód
Ten oryginalny pomysł powstał wraz z propagowaną przez hotele Hyatt nowatorską filozofią zdrowej, ekologicznej i zrównoważonej diety Food. Thoughtfully Sourced. Carefully Served (Jedzenie. Pozyskiwane z rozmysłem. Starannie podane.) . Miód Łazienki Gold - produkowany przez 100.000 pszczół zamieszkujących dach hotelu jest serwowany w porze śniadaniowej w hotelowej restauracji Venti- tre.
Pomysłodawcą tego oryginalnego projektu/eksperymentu był Dyrektor Generalny hotelu Hyatt Regency Warsaw, Mr. Heddo Siebs. Pszczoły zamieszkujące na dachu hotelu Hyatt doskonale zaadoptowały się w nowych warunkach i stały się częścią tego ekosystemu. Od początku maja 2012 roku pszczoły pracowicie zbierały nektar z kwiatów drzew znajdujących się w pobliskim Parku Łazienek Królewskich, który przeobrażony w złocisty lipowy nektar dotarł do restauracji Venti-tre. Pierwsze próbki pozyskanego miodu (lipiec 2012) trafiły do laboratorium. Wyniki badań wyszły bardzo dobre. Zawartość zamieszczeń, metali ciężkich i innych szkodliwych substancji została wykluczona, stąd goście hotelu mogą być pewni, że miód podawany w restauracji Venti-tre jest miodem ekologicznym.
Praca pszczół przebiega pod stałym nadzorem i opieką Marka Barzyka, doświadczonego pszczelarza, który prowadzi swoją ekologiczną pasiekę na Podkarpaciu. Marek Barzyk posiada niezwykle duże doświadczenie w produkcji miodu, a jego priorytetem jest hodowla pszczół w jak najbardziej naturalnym środowisku. Dzięki jego pracy i zaangażowaniu pszczoły wspaniale się odnalazły w nowych warunkach i zadomowiły w hotelu Hyatt, z czego czerpią korzyść goście hotelu jak i mieszkańcy Warszawy, gdyż rola pszczół jest nieoceniona: poza produkcją miodu, która stanowi zaledwie 1/10 pracy, pszczoły mają za zadanie zapylanie kwiatów oraz roślin, które jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego łańcucha pokarmowego.