Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Przemysł bez wody

16 lipca 2008
Niedobór wody dotyka nie tylko rolników, ale także przemysł spożywczy. Zdaniem brytyjskich ekspertów tamtejsi przetwórcy muszą ograniczyć zużycie wody. Obecnie produkcja żywności i napojów pochłania rocznie prawie 270 milionów metrów sześciennych wody.

Jeśli koncerny wprowadziłyby systemy oszczędzania wody, mogłyby zmniejszyć koszty związane z jej zużyciem nawet o 1/3. A to niebagatelne sumy, bo w przypadku niektórych przetwórców, to nawet przeszło 200 tysięcy funtów dziennie.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę