A_BIO_AGRO_950

Przemysł bez wody

16 lipca 2008
Niedobór wody dotyka nie tylko rolników, ale także przemysł spożywczy. Zdaniem brytyjskich ekspertów tamtejsi przetwórcy muszą ograniczyć zużycie wody. Obecnie produkcja żywności i napojów pochłania rocznie prawie 270 milionów metrów sześciennych wody.

Jeśli koncerny wprowadziłyby systemy oszczędzania wody, mogłyby zmniejszyć koszty związane z jej zużyciem nawet o 1/3. A to niebagatelne sumy, bo w przypadku niektórych przetwórców, to nawet przeszło 200 tysięcy funtów dziennie.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę