„Dania gotowe POLTINO” zajęły I miejsce (kategoria „mrożonki) w konkursie „PRZEBOJE FMCG 2014”, organizowanym przez Magazyn Życie Handlowe.
Tegoroczna już VII edycja konkursu została przeprowadzona pod nadzorem instytutu badawczego Millward Brown. Oficjalne wręczenie statuetek „Przebojowy Produkt 2014” miało miejsce 29 maja w czasie uroczystej gali w Villa Foksal w Warszawie.
Nagrodzona grupa dań gotowych POLTINO, stworzona została ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości składników. Na bazie wiedzy o preferencjach smakowych konsumentów, powstało pięć wyjątkowych kompozycji tj.: Gryczotto z kurczakiem 600g, Penne ze szpinakiem w sosie serowym 600g, Kebab z warzywami 600g, Makaroni z kurczakiem 600g, Tortellini z warzywami i sosem pieczarkowym 600g. Dopełnieniem smaku są aromatyczne przyprawy dołączone w saszetce lub sosy. Te ciekawe i smaczne potrawy to pełnowartościowe i kompletne dania gotowe - idealna propozycja dla tych, którzy cenią czas i dobry smak.
Właścicielem marki POLTINO jest firma HORTINO ZPOW Leżajsk Sp. z o.o., jeden z największych zakładów przetwórstwa owocowo – warzywnego w Polsce. Firma powstała w czerwcu 2000r. natomiast tradycje w przetwórstwie owocowo – warzywnym kontynuuje od roku 1973. Działalność Spółki opiera się wyłącznie na polskim kapitale. Firma produkuje i oferuje: mrożone owoce, warzywa, mieszanki warzywne, zupy, dania gotowe, koncentraty i aromaty soków owocowych, syropy owocowe oraz nadzienia owocowe. Około 60% ogólnej sprzedaży firmy stanowi eksport min. do krajów Unii Europejskiej, USA oraz na rynki wschodnie (Rosja, Białoruś, Ukraina, Kazachstan). Poprzez odpowiedni dobór odmian, właściwą technologię produkcji i oryginalne receptury mrożonki POLTINO wyróżniają się wysoką jakością i doskonałymi walorami smakowymi. Oryginalne receptury i wysoka jakość owoców i warzyw z Leżajska zdobyły uznanie handlowców i konsumentów. Potwierdzają to liczne nagrody i wyróżnienia. Zakład pracuje w certyfikowanym systemie zarządzania jakością wg normy ISO 9001:2008 i systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000:2005.