Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

PPHU "Fruktus" - Tradycyjny polski smak

28 lutego 2005

PPHU "Fruktus" S.J., w przeciwieństwie do wielu przedsiębiorstw udających tylko nasze rodzime, jest rdzennie polską firmą, bez udziału kapitału zagranicznego. Ma to odzwierciedlenie w walorach smakowych pysznych przetworów produkowanych na bazie sprawdzonych tradycyjnych polskich receptur i naturalnych surowców najwyższej jakości.

Fruktus zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców, konfekcjonowaniem oleju roślinnego i oliwy z oliwek oraz produkcją musztardy i majonezu. Gama produktów obejmuje min: ogórki konserwowe i kwaszone, chrzan, ćwikłę z chrzanem, sałatki warzywne, dżemy i kompoty, pieczarki marynowane. Wszystkie produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród konsumentów ze względu na wysoką jakość i wyszukany smak. Firma sprzedaje swoje wyroby do krajów Europy Zachodniej, Stanów Zjednoczonych, Kanady i krajów byłego Związku Radzieckiego.

Poza tradycyjnymi produktami Fruktus wprowadza na rynek również ciekawe nowości dla smakoszy, np. ogórki kwaszone pochodzące z ekologicznych plantacji czy marynowane jaja przepiórcze.

Firma wykorzystuje nowoczesne zasady marketingu partnerskiego.

- Przywiązujemy dużą wagę do tworzenia więzi z klientami - mówi dyrektor przedsiębiorstwa Aleksander Hłodzik. - Dzięki temu zdobywamy ich lojalność, ale trzeba pamiętać, że z lojalnością klienta jest tak samo jak z lojalnością w małżeństwie. Klienta trzeba szanować, doceniać, dopieszczać go w taki sposób, jak tego oczekuje. I my to robimy poprzez zapewnienie najwyższej jakości wyrobów oraz utrzymywanie niezmiennego, tradycyjnego smaku tak, by nasze wyroby były zawsze rozpoznawalne i odbiorca nigdy nie poczuł się rozczarowany. Potwierdza to Stanisław Kowalczyk współwłaściciel firmy: - Do produkcji wykorzystujemy najwyższej jakości surowce sprowadzając je z najlepszych plantacji w Polsce. Wspieramy też miejscowych rolników, gdyż nasz region jest jednym z największych terenów uprawy chrzanu w Europie. Ważne, by surowce były najwyższej jakości, bo tylko z takich można uzyskać najlepsze produkty. Fruktus znany jest ze swoich niezwykle wysokich wymagań wobec dostawców.

Sztandarowym produktem firmy Fruktus jest "Majonez rzymski", cieszący się olbrzymią popularnością i wysoką oceną wśród konsumentów. Produkt ten uzyskał certyfikat "Najlepsza Polska Jakość 2004" wydany przez Europejski Instytut Jakości oraz został nominowany do godła "Laur Konsumenta 2005".

- Tym, co wyróżnia nasz majonez jest fakt, że produkujemy go wyłącznie ze świeżych żółtek jaj kurzych - mówi Zbigniew Kowalczyk drugi z właścicieli firmy.

- Większość producentów wytwarza swoje majonezy na bazie masy jajowej lub proszku z jaj. My jednak pozostajemy wierni naszej recepturze, mimo że podwyższa ona koszty produkcji. To właśnie w recepturze tkwi tajemnica wyjątkowego i naturalnego smaku naszego majonezu. Klienci też potrafią dostrzec tę różnicę. W dodatku nasz produkt jest niedrogi w porównaniu z innymi majonezami tej klasy.


POWIĄZANE

20 listopada 2024 roku, w Warszawie odbyło się VI Posiedzenie Krajowej Rady Izb ...

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval oraz Minister Rolnic...

Według stanu na 20 listopada od początku tego miesiąca koleją na Ukrainie przewi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę