Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie mięso w Chinach

5 stycznia 2016
Polskie firmy mięsne szykują się do wejścia na chiński rynek - informuje "Puls Biznesu". Czekają jeszcze na zarejestrowanie na stronach internetowych służb chińskich, co ma nastąpić w najbliższych dniach.
Siedem zakładów z branży mięsnej, m.in. Sokołów, Animeks, Pini Polonia oraz Indykpol uzyskały pozytywną rekomendację chińskich służb weterynaryjnych, dzięki której będą mogły rozpocząć bezpośredni eksport do Chin.

Jest to rynek tak duży, jak specyficzny. Np. powodzeniem cieszą się tam łapy gęsie lub kurze czy języki gęsie, u nas uważane za nieatrakcyjne i najczęściej utylizowane. Np. cenione u nas piersi z kurczaka kosztują tam tyle, ile łapy.
Polskie firmy wiele obiecują sobie po wejściu na ten ogromny rynek.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę