A_BIO_AGRO_950

Polski produkt chroniony

1 kwietnia 2004

Od 1 maja polskie produkty regionalne będą mogły być sprzedawane i prawne chronione w całej Unii Europejskiej. Jest tylko jeden warunek: muszą spełniać unijne wymogi.

Baby wielkanocne, palmy, oscypki, a nawet wyroby z drewna, to polskie produkty regionalne. Za 32 dni polscy producenci, którzy wytwarzają produkty regionalne nie będą już musieli obawiać się o zbyt swoich towarów.

Eksperci przekonują konsumentów, że w gospodarstwach, które zajmują się produkcją wyrobów regionalnych zwierzęta hodowane są zgodnie z najwyższymi normami, a wytwarzana żywność jest zdrowa i bezpieczna. Klienci poszukują tych produktów na pułkach sklepowych. Niestety bezskutecznie.

Nie interesują się nimi ani sieci handlowe, ani sklepy. Ale to się niedługo zmieni, a produkty regionalne zaliczane będą do tych z górnej półki. Ucieszy to przede wszystkim producentów, ponieważ trzeba będzie za nie słono zapłacić.


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę