Za kilka dni Włocławska Chłodnia obchodzić będzie aż trzy jubileusze: 50-lecie powstania, 10-lecie założenia spółki RUN oraz 3-lecie prywatyzacji.
Budowa Chłodni była pierwszą powojenną inwestycją przemysłową we Włocławku. W ciągu pół wieku kilkakrotnie zmieniała nazwę i strukturę organizacyjną. W 1999 r. polsko-amerykańska spółka RUN stała się inwestorem strategicznym w prywatyzowanym przedsiębiorstwie specjalizującym się w produkcji wyrobów kulinarnych oraz mrożonych owoców i warzyw. W wyniku prywatyzacji powstała firma spółka z o.o. RUN-Chłodnia we Włocławku.
Zakład jest w pełni dostosowany do utrzymania najwyższych standardów europejskich. RUN Chłodnia we Włocławku jest producentem gotowych dań mrożonych (goląbki, fasolka po bretońsku, bigos, flaki wołowe, leczo, pulpety w sosach, zrazy wołowe i wieprzowe), zestawów warzyw (cebula, kalafiory, brokuły) i owoców (truskawki, wiśnie drylowane, porzeczki, jagody, śliwki, agrest). Świadczy także usługi chłodnicze. Sztandarowym produktem jest mrożona kukurydza w Kolbach i w ziarnie ZŁOTO AMERYKI . Klientami chłodni są m.in. Animex, Yano, KFC i Pizza Hut, Alima Gerber, Pillsbury, Bonduelle, Agrohanza, Geant, Auchan i Globi.