OPOLAGRA_2025

Początek batalii o ,,mięso w mięsie''

5 stycznia 2016
Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce, by w mięsie było więcej mięsa. Jak twierdzi, branża próbuje wciskać konsumentom coś, co mięsem nie jest.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce powrotu norm jakości dla wyrobów mięsnych.

Wiesław Różański, prezes Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego mówił telewizji TVN CNBC, że to wszystko przez hipermarkety, które wymuszają niskie ceny oferując artykuły "mięsopochodne".

Producenci mięsa zrzeszeni w Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego postanowili stworzyć własną linię produktów z określonymi zasadami produkcji.

Specjalny Certyfikat Jakości mogą otrzymać jedynie firmy, które nie oszczędzają na produkcji.



POWIĄZANE

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. Syst...

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę