Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Początek batalii o ,,mięso w mięsie''

5 stycznia 2016
Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce, by w mięsie było więcej mięsa. Jak twierdzi, branża próbuje wciskać konsumentom coś, co mięsem nie jest.
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych chce powrotu norm jakości dla wyrobów mięsnych.

Wiesław Różański, prezes Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego mówił telewizji TVN CNBC, że to wszystko przez hipermarkety, które wymuszają niskie ceny oferując artykuły "mięsopochodne".

Producenci mięsa zrzeszeni w Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego postanowili stworzyć własną linię produktów z określonymi zasadami produkcji.

Specjalny Certyfikat Jakości mogą otrzymać jedynie firmy, które nie oszczędzają na produkcji.



POWIĄZANE

Nie ma turów jest Turvita w dolinie Liwca Twaróg jest tym światowym wyróżnikiem,...

Transformacja energetyczna w Polsce nabiera tempa. Coraz większe znaczenie w tym...

W Polsce występuje ponad 470 gatunków pszczół, a na świecie ich liczba przekracz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę