W niedzielę 28 września 2014 roku podczas targów SMAKI REGIONÓW w Poznaniu poznamy laureatów XIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów’’.
Najlepsze tradycyjne, regionalne i lokalne produkty oraz dania otrzymają statuetkę „Perła 2O14”. Zostaną również wręczone „Klucze do Polskiej Spiżarni” – prestiżowa nagroda dla osób, organizacji, instytucji zasłużonych w promocji produktów tradycyjnych.
Organizatorem centralnym Konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Wszyscy , którzy odwiedzą Międzynarodowe Targi Poznańskie w czasie targów „Smaki Regionów” będą mogli posmakować tego, co w polskim dziedzictwie kulinarnym jest najlepsze – produktów posiadających znaki unijne, znak „Jakość Tradycja” oraz nagrodę „Perły” z poprzednich edycji konkursu.