Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Pasztet francuski z kurcząt

28 lutego 2005

Delikatesowy pasztet drobiowy o smaku pieczarkowym. Kremowy, z kawałeczkami wątróbki z kurcząt. To jedyny taki pasztet na rynku! Dostępny w wygodnych 150 g batonikach. Oryginalny, z charakterystyczną granatowo-złotą etykietą tylko z firmy Drobimex Sp. z o.o.

Nazwa produktu została zgłoszona do Urzędu Patentowego RP jako znak słowno-graficzny (nr zgłoszenia Z-243908 z dnia 05.12.2001).

W 1998 roku produkt został nagrodzony znakiem jakości Q nadanym przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji. Certyfikat ten przedłużono na kolejne 5 lat w 2001 roku (certyfikat nr Q/13/45/01/BS). Produkt otrzymał wiele nagród na wystawach i targach.

W 2002 roku na wystawie "Polska Żywność 2002" w Warszawie pasztet zdobył "Konsumencki Znak Jakości Q" oraz nagrodę dziennikarzy.

W 2002 roku Wielkopolska Fundacja Żywnościowa w Poznaniu przyznała mu certyfikat "Dobre, bo polskie".

W tym samym roku na targach Polagra Food w Poznaniu produkt zdobył "Złoty Medal".

Pasztet francuski produkowany jest nieprzerwanie od 1994 roku.


POWIĄZANE

Trwa serial związany ze zwrotami gruntów rolnych dzierżawionych przez podmioty (...

Integracja ukraińskiego rynku rolnego z Unią Europejską wymaga zwiększenia ogóln...

Według stanu na 21 listopada cukrownie zrzeszone w Krajowym Stowarzyszeniu Produ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę