Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Papryka na raka

15 stycznia 2007

Kapsaicyna, składnik odpowiedzialny za pikantny smak papryki, niszczy komórki nowotworowe - udowodnili naukowcy z Nottingham University w Wielkiej Brytanii. Pobudza komórki nowotworu do samozniszczenia. Podobnie jak spokrewnione z nią związki - wanilloidy. Hamują one rozwój komórek raka.


POWIĄZANE

Powszechny pobór w Polsce musi objąć także kobiety Na łamach Klubu Jagiellońskie...

fot.Alicja Stefaniuk/KPRP/14.09.2025 Prezydent Karol Nawrocki składa hołd polski...

W dobie rosnącej świadomości ekologicznej coraz więcej podróżnych szukających wy...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę