Biogaz_III Forum 2025

Papryka na raka

15 stycznia 2007

Kapsaicyna, składnik odpowiedzialny za pikantny smak papryki, niszczy komórki nowotworowe - udowodnili naukowcy z Nottingham University w Wielkiej Brytanii. Pobudza komórki nowotworu do samozniszczenia. Podobnie jak spokrewnione z nią związki - wanilloidy. Hamują one rozwój komórek raka.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę