biogaz_09_2025

Ograniczyć marnowanie żywności

3 grudnia 2015
Banki Żywności we współpracy z Federacją Polskich Banków Żywności i partnerami międzynarodowymi z Włoch, Węgier, Grecji, Holandii, Niemiec, Czech i Litwy prowadzą wspólnie badanie, mające na celu głębsze zrozumienie przyczyn powstawania odpadów żywnościowych oraz możliwości ich uniknięcia lub zagospodarowania na cele społeczne.
Badanie jest częścią międzynarodowego projektu FoRWaRd, którego efektem będzie m.in. uruchomienie internetowej platformy edukacyjnej dla pracowników chcących podnosić swoje kompetencje w zakresie zarządzania odpadami spożywczymi oraz współpracą z organizacjami społecznymi w celu przekazywania żywności na cele społeczne. Planowana jest także  budowa  platformy  internetowej służącej  informowaniu o chęci przekazania żywności do organizacji społecznej.
Kwestionariusze badania ( ankiety) skierowane są do przedstawicieli producentów i dystrybutorów żywności z każdej branży (szczególnie małych i średnich przedsiębiorstw). Banki Żywności zapraszają do udziału w badaniu i zachęcają do podzielenia się swoimi uwagami oraz sugestiami. Badanie jest anonimowe, natomiast, każdy uczestnik badania, jeśli wyrazi chęć doprecyzowania odpowiedzi, może zostawić dane kontaktowe dla organizatora badania.

 


POWIĄZANE

Miód coraz rzadziej kojarzony jest wyłącznie z tradycją i domową spiżarnią. Staj...

Raporty PPR – Analiza Polityczna Ursula von der Leyen na zakręcie historii? Głos...

„Raporty PPR – AgroEksport: Rosja 2024/25"  W lipcu 2025 roku obserwujemy wyraźn...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę