nasz NR 1 na rynku
Odmiana średnio-wczesna, jadalna typ kulinarny wszechstoonnie użytkowy. Odmiana ta nadaje się do uprawy nawet na najsłabszych glebach, jest bardzo odporna na suszę co gwarantuje pewne i wysokie plony w przypadku niekorzystnych warunków pogodowo-glebowych. Bulwy duże - 9, miąższ żółty, nie ciemnieje po ugotowaniu, wybitne walory smakowe - 7,5; bardzo regularny kształt - 7,5; płytkie oczka - 7,5; charakteryzuje się dużą odpornością na parcha oraz uszkodzenia mechaniczne, odznacza się bardzo dobrą trwałością przcchowalniczą. Satina została uznana przez COBORU za odmianę wzorcową w grupie średnio-wczesnych, z przeciętną wydajnością na poziomie SOt/ha. przy udzialew ploniejrakcji handlowejok. 96%.
Nowość na polskim rynku- średnio-wczesna odmiana jadalna o czerwonej skórce. Bardzo odporna na choroby i szkodniki odmiana o silnie utrwalonych cechach spożywczych. Bulwy podłużne o bardzo ładnym i regularnym kształcie, oczka płytkie, miąższ żółty, nic ciemnieje po ugotowaniu. Odmiana ta charakteryzuje się wysoką odpornością na zarazę ziemniaka i parcha zwykłego, dzięki temu daje pewne i wysokie plony również w niekorzystnych warunkach pogodowo-glebowych. Bardzo wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz dobra trwałość przcchowalniczą kwalifikują Red Lady również do obrotu wiosennego
Nowość na polskim rynku- wczesna odmiana jadalna w typie kulinarnym ogólno-użytkowym. Dzięki dużej odporności jest przystosowana do uprawy we wszystkich regionach kraju. Bulwy duże owalne o żółtej skórce i jasnożółtym miąższu, bardzo płytkie oczka i regularny kształt. Odmiana ta bardzo dobrze sprawdza się w produkcji frytek i suszu ziemniaczanego. Miranda charakteryzuje się wysoką odpornością na zarazę ziemniaka i rdzawa plamistość, a także niską skłonnością do pękania bulw i pustowatości. Bardzo wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne. Średnia zawartość skrobi wynosi 15,5%.
Nowość na polskim rynku - bardzo wczesna odmiana jadalna o czerwonej skórce i nieprzeciętnych walorach smakowych. Bulwy podłużno- owalnc symetryczne o płytkich
oczkach i żółtym miąższu, nic ciemnieje po ugotowaniu. Odmiana charakteryzuje się bardzo dobrym wyrównaniem co przy dużej odporności na zarazę ziemniaka i rdzawą plamistość gwarantuje pewne oraz wysokie plony. Średnia zawartość skrobi wynosi 13%. Trwałość przechowalnicza a także odporność na uszkodzenia mechaniczne - wysoka.