Biogaz_III Forum 2025

Oblężenie przed świętami

24 grudnia 2007
Hiszpańskie restauracje przeżywają istne oblężenie przed świętami. Kucharze pracują dzień i noc, żeby zrealizować wszystkie zamówienia na świąteczne obiady. Popularność dań na wynos z każdym rokiem jest coraz większa. Klientom nie przeszkadzają nawet wysokie ceny, które dochodzą do 100 euro za jeden posiłek. Najpopularniejsze zamówienia, to indyk pieczony, podawany ze specjalnymi sosami i kaczka z owocami.

Ogromny ruch także w fabryce słodyczy. Święta nie mogą obejść się bez tradycyjnych łakoci z marcepanu, czy migdałów. Do łask wróciły tradycyjne wyroby, przygotowywane według starych, sprawdzonych receptur.

POWIĄZANE

Raport zrównoważonego rozwoju firmy Tetra Pak za rok 2024 potwierdza redukcję em...

Związek Polskich Przetwórców Mleka (ZPPM) pozytywnie ocenia rezultaty polskiej p...

O przyszłości młodych rolników w Europie i Azji na konferencji FAO w Budapeszcie...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę