OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Oblężenie przed świętami

24 grudnia 2007
Hiszpańskie restauracje przeżywają istne oblężenie przed świętami. Kucharze pracują dzień i noc, żeby zrealizować wszystkie zamówienia na świąteczne obiady. Popularność dań na wynos z każdym rokiem jest coraz większa. Klientom nie przeszkadzają nawet wysokie ceny, które dochodzą do 100 euro za jeden posiłek. Najpopularniejsze zamówienia, to indyk pieczony, podawany ze specjalnymi sosami i kaczka z owocami.

Ogromny ruch także w fabryce słodyczy. Święta nie mogą obejść się bez tradycyjnych łakoci z marcepanu, czy migdałów. Do łask wróciły tradycyjne wyroby, przygotowywane według starych, sprawdzonych receptur.

POWIĄZANE

Do 30 listopada 2025 r. hodowcy bydła mięsnego mogą się starać o dofinansowanie ...

Umowa o stowarzyszeniu z Ukrainą: lekcje z przeszłości muszą znaleźć odzwiercied...

Pestycydy, w tym szkodliwy chloran, wykryto w popularnych skyrach truskawkowych ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę