OPOLAGRA_2025

O opasach w Szepietowie i Olsztynie

12 listopada 2014
Aktualnej sytuacji na rynku wołowiny będą poświęcone spotkania organizowane z rolnikami z 13 listopada w Olsztynie (Centrum Wdrażania i Promocji Innowacji w Olsztynie)  i 14 listopada w Szepietowie ( Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego i firmę Agro Provimi.
Program spotkań
Aktualna sytuacja na rynku wołowiny kulinarnej w Polsce – Bogumił Stec Wiceprezes Zarządu PZHiPBM, Jacek Pisula Wiceprezes PZPBM (Olsztyn).
Bydło rasy Limousine w Bieganowie – Zygmunt Jodko Prezes Zarządu Agro Provimi.
Zdrowie  i profilaktyka zdrowotna w chowie bydła mięsnego i praktyczne uwagi  dotyczące prowadzenia stada– Krzysztof Cieślak lekarz weterynarii , Eugeniusz Weryszko – zootechnik.
Oferta sprzedaży bydła.
Produkty banku PEKAO S.A – dotyczące kredytowania  zakupu bydła.
System QMP , czyli jak produkować wołowinę wysokiej jakości i zwiększać swoje zyski  – Jacek Pisula Wiceprezes PZPBM (Olsztyn), Piotr Michalski.
Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce, zgodnie ze strategią „od widelca  do zagrody” – Piotr Michalski.
Bukaciarnia.pl, portal dla producentów i hodowców żywca wołowego – Monika Przeworska.

 

POWIĄZANE

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. Syst...

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę