Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

O jeściu na Kociewiu

1 października 2012
„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego  przez Stowarzyszenie Kociewskie  Forum Kobiet 6 października w Domu Kultury w Subkowach. Jak informują organizatorzy  sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym. W tym roku na stołach królować będą miody. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą to mięsa w miodzie. Najlepsza potrawa mięsna przyrządzona z wykorzystaniem miodu otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.
 Dodatkową atrakcją będzie występ grupy teatralnej z Domu Kultury w Pszczółkach, która przedstawi legendę o miodzie. Nie zabraknie też tradycyjnych kociewskich śpiewów i tańców, a przede wszystkim degustacji najróżniejszych specjałów przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni kociewskiej. Na zakończenie imprezy organizatorzy przygotowali muzyczną niespodziankę dla wszystkich uczestników.


POWIĄZANE

Fotopułapka leśna kojarzy się głównie z obserwacją dzikich zwierząt, ale jej zas...

Po 2022 roku kraje z rozwiniętym przemysłem zbrojeniowym, takie jak Niemcy, Fran...

Waszyngton, 10 września 2025 r. – Amerykański Departament Rolnictwa (USDA) ogłos...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę