„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego przez Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet 6 października w Domu Kultury w Subkowach. Jak informują organizatorzy sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym. W tym roku na stołach królować będą miody. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą to mięsa w miodzie. Najlepsza potrawa mięsna przyrządzona z wykorzystaniem miodu otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.
Dodatkową atrakcją będzie występ grupy teatralnej z Domu Kultury w Pszczółkach, która przedstawi legendę o miodzie. Nie zabraknie też tradycyjnych kociewskich śpiewów i tańców, a przede wszystkim degustacji najróżniejszych specjałów przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni kociewskiej. Na zakończenie imprezy organizatorzy przygotowali muzyczną niespodziankę dla wszystkich uczestników.