Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

O jeściu na Kociewiu

1 października 2012
„O jeściu na Kociewiu”’’ to nazwa sympozjum kulinarnego organizowanego  przez Stowarzyszenie Kociewskie  Forum Kobiet 6 października w Domu Kultury w Subkowach. Jak informują organizatorzy  sympozjum jest połączeniem wykładów, warsztatów i konkursów poświęconych lokalnym tradycjom kulinarnym. W tym roku na stołach królować będą miody. Ich znaczenie i wykorzystanie w kuchni kociewskiej będzie motywem przewodnim całej imprezy.
Tradycją Sympozjum jest konkurs kulinarny na najsmaczniejszą potrawę kociewską, tym razem będą to mięsa w miodzie. Najlepsza potrawa mięsna przyrządzona z wykorzystaniem miodu otrzyma tytuł „Hit Sympozjum Kulinarnego”.
 Dodatkową atrakcją będzie występ grupy teatralnej z Domu Kultury w Pszczółkach, która przedstawi legendę o miodzie. Nie zabraknie też tradycyjnych kociewskich śpiewów i tańców, a przede wszystkim degustacji najróżniejszych specjałów przygotowywanych zgodnie z tradycją kuchni kociewskiej. Na zakończenie imprezy organizatorzy przygotowali muzyczną niespodziankę dla wszystkich uczestników.


POWIĄZANE

Kawały, będące jedną z najbardziej uniwersalnych form dowcipu, od wieków pełnią ...

20 listopada 2024 roku, w Warszawie odbyło się VI Posiedzenie Krajowej Rady Izb ...

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval oraz Minister Rolnic...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę