Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

O eksporcie żywca i mięsa wołowego z refundacjami

13 października 2012
FAMMU/FAPA podała, że w okresie pierwszych 12 tygodni sezonu 2012/2013 (do 16 września) kraje Wspólnoty wyeksportowały z refundacjami łącznie ponad 28 tys. ton żywca, a także świeżej oraz mrożonej wołowiny, tj. o 44,4 proc. mniej niż w analogicznym okresie w poprzednim sezonie.
Redukcja aplikacji o refundacje dotyczyła zarówno żywca (-94,1 proc.), jak i świeżej wołowiny (-38,2 proc.) oraz mrożonego mięsa (-46,3 proc.).

Należy przy okazji przypomnieć, że od 21 września br. Unia zredukowała do zera stawki refundacji do eksportu żywca oraz mięsa wołowego.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę