biogaz_09_2025

O eksporcie żywca i mięsa wołowego z refundacjami

13 października 2012
FAMMU/FAPA podała, że w okresie pierwszych 12 tygodni sezonu 2012/2013 (do 16 września) kraje Wspólnoty wyeksportowały z refundacjami łącznie ponad 28 tys. ton żywca, a także świeżej oraz mrożonej wołowiny, tj. o 44,4 proc. mniej niż w analogicznym okresie w poprzednim sezonie.
Redukcja aplikacji o refundacje dotyczyła zarówno żywca (-94,1 proc.), jak i świeżej wołowiny (-38,2 proc.) oraz mrożonego mięsa (-46,3 proc.).

Należy przy okazji przypomnieć, że od 21 września br. Unia zredukowała do zera stawki refundacji do eksportu żywca oraz mięsa wołowego.



POWIĄZANE

W maju br. liczba wniosków dotyczących zamknięcia jednoosobowej działalności gos...

Nowoczesne gospodarstwa mleczne stawiają na efektywność i automatyzację. Jednym ...

Obowiązujące od początku 2025 roku nowe przepisy dotyczące podatku od nieruchomo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę