Rada Nadzorcza Krajowej Spółki Cukrowej S.A. 25 lutego zakończyła postępowania kwalifikacyjne na stanowiska prezesa oraz członków zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. z siedzibą w Toruniu na następną – VII kadencję.
Marek Spuz vel Szpos został powołany na stanowisko prezesa Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Na stanowisko członka zarządu odpowiedzialnego za obszar ekonomiczno-finansowy Spółki został powołany Krzysztof Kowa , a na stanowisko członka zarządu odpowiedzialnego za obszar strategii i rozwoju oraz obszar korporacyjny spółki Piotr Szymanek.
Ponadto, Rada Nadzorcza na stanowisko Członka Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. powołała Pana Tomasza Olenderka wyłonionego w wyborach członka zarządu wybieranego przez pracowników Spółki.
- Nowa kadencja Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. rozpocznie się w dniu następującym po dniu odbycia Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki, zatwierdzającego sprawozdanie finansowe Spółki za rok obrotowy od 1 października 2013 r. do 30 września 2014 r., które planowane jest na 31 marca 2015 r – informuje Biuro Prasowe KSC
Nowy prezes KSC - Marek Spuz vel Szpos ma 51 lat. Jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki w zakresie „Organizacji i Zarządzania Przemysłem” Politechniki Lubelskiej oraz Studiów Podyplomowych Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie w zakresie zarządzania. Z Krajową Spółką Cukrową S.A. związany jest od 2002 roku, gdzie pracował m.in. na stanowisku Dyrektora Departamentu Aktywizacji Zasobów, Dyrektora Oddziału „Cukrownia Rejowiec S.A.”. Od 2011 roku zatrudniony jest na stanowisku Prezesa Zarządu Fabryki Cukierków „Pszczółka” Sp. z o.o. w Lublinie.