biogaz_09_2025

Nowe sosy z Pudliszek

3 marca 2003

Po udanym wprowadzeniu na rynek musztardy w kilku smakach, Pudliszki zaproponowały konsumentom nową gamę sosów przyprawowych do spożywania na zimno.

Są to popularne w polskiej kuchni sosy: chrzanowy, musztardowy i tatarski, a także trochę bardziej pikantny i egzotyczny meksykański.  Sos chrzanowy najlepiej pasuje do pieczeni, ryb i pasztetów, sos musztardowy nadaje się świetnie do wędlin i hamburgerów, sos tatarski podajemy tradycyjnie do jajek i wędlin, a sos meksykański podkreśli smak pieczonych i grillowanych mięs.

Wszystkie nowe sosy oferowane są w szklanych buteleczkach, dzięki czaemu sos jest widoczny i można się przekonać o jego jakości.  Producent zapewnia, że ich receptury zostały opracowane na podstawie starych tradycyjnych przepisów wykwintnej kuchni oraz że wyprodukowano je bez udziału konserwantów i sztucznych barwników.


POWIĄZANE

Miód coraz rzadziej kojarzony jest wyłącznie z tradycją i domową spiżarnią. Staj...

Raporty PPR – Analiza Polityczna Ursula von der Leyen na zakręcie historii? Głos...

„Raporty PPR – AgroEksport: Rosja 2024/25"  W lipcu 2025 roku obserwujemy wyraźn...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę