A_BIO_AGRO_950

Nowa Zelandia eksportuje mniej jagnięciny

30 grudnia 2014
FAMMU/FAPA podała, że w listopadzie br. eksport jagnięciny z Nowej Zelandii zmniejszył się o 10 proc. w porównaniu z listopadem 2013 r., i wyniósł 18,2 tys. ton. Wysyłki tego gatunku mięsa do krajów Unii Europejskiej obniżyły się o 15 proc. do 5,9 tys. ton, w tym wywóz do Wielkiej Brytanii spadł o 20 proc. do około 3 tys. ton.
W omawianym okresie obniżył się także eksport nowozelandzkiej jagnięciny do Chin (o 12 proc. do 6,1 tys. ton) oraz do krajów Bliskiego Wschodu (o 17 proc. do 1,4 tys. ton).

Dla porównania wysyłki do Stanów Zjednoczonych i Kanady zwiększyły się odpowiednio o 27 proc. do 1,6 tys. ton oraz o 32 proc. do 865 ton.



POWIĄZANE

Rosnąca presja zmian klimatycznych oraz potrzeba ograniczenia stosowania chemii ...

Fumigacja zboża to jedna z kluczowych metod ochrony przed szkodnikami i pleśniam...

Jak pogodzić rosnącą presję regulacyjną, malejącą liczbę substancji czynnych, oc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę