Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Nowa kadencja nowego zarządu KSC

2 kwietnia 2015

1 kwietnia rozpoczęła się nowa kadencja nowego zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Rada Nadzorcza  w wyniku  postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Zarządu oraz Członków Zarządu Spółki na nową VII kadencję Zarządu powołała  Marka Spuz vel Szpos na stanowisko prezesa  zarządu KSC,  Krzysztofa Kowę  na stanowisko  członka Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. odpowiedzialnego za obszar ekonomiczno-finansowy spółki oraz Piotra Szymanka na stanowisko członka Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. odpowiedzialnego za obszar strategii i rozwoju oraz obszar korporacyjny spółki .  Natomiast Tomasz Olenderek został członkiem zarządu KSC wybranym przez pracowników spółki.
Ostatni rok obrotowy dla Krajowej Spółki Cukrowej zamknął się sumą bilansową na poziomie 1 931 045 518,75 zł oraz zyskiem netto w wysokości 126 719 352,69 zł.
 Walne Zgromadzenie KSC na posiedzeniu w dniu 31 marca 2015 roku zdecydowało o podziale zysku netto Spółki w ten sposób, że kwotę 79 254 220,64 zł przeznaczono na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy, (co stanowi 0,08 zł na jedną akcję), a kwotę 47 465 132,05 zł przeznaczono na kapitał zapasowy. Dzień dywidendy ustalono na dzień powzięcia uchwały o podziale zysku. Wypłata dywidendy rozpocznie się nie później niż 31 maja 2015 roku i zakończy się do dnia 30 czerwca 2015 roku. Zysk netto z lat ubiegłych w wysokości 20 392 061,38 zł przeznaczono w całości na kapitał zapasowy spółki.
Opracował: Obi oba

POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę