Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Niewielki wzrost produkcji mięsa czerwonego w USA

5 stycznia 2016

FAMMU/FAPA podaje, że w czerwcu Amerykanie wyprodukowali łącznie 1,9 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc.więcej niż w czerwcu 2010 r. Produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 2 proc. do 1,07 mln ton, natomiast wytwórczość mięsa cielęcego wzrosła o 4 proc. do 5,1 tys. ton.
W tym samym czasie produkcja mięsa wieprzowego obniżyła się o 1 proc. do 825 tys. ton.

Od stycznia do końca czerwca br. Stany Zjednoczone wyprodukowały łącznie blisko 11 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc. więcej niż w I połowie 2010 roku.

Jak podaje FAMMU/FAPA, produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 1 proc., natomiast wytwórczość mięsa cielęcego obniżyła się o 2 proc. W I połowie 2011 roku produkcja mięsa wieprzowego w USA wzrosła o 2 proc. w stosunku do analogicznego okresu sprzed roku.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę