FAMMU/FAPA podaje, że w czerwcu Amerykanie wyprodukowali łącznie 1,9 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc.więcej niż w czerwcu 2010 r. Produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 2 proc. do 1,07 mln ton, natomiast wytwórczość mięsa cielęcego wzrosła o 4 proc. do 5,1 tys. ton.
W tym samym czasie produkcja mięsa wieprzowego obniżyła się o 1 proc. do 825 tys. ton.
Od stycznia do końca czerwca br. Stany Zjednoczone wyprodukowały łącznie blisko 11 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc. więcej niż w I połowie 2010 roku.
Jak podaje FAMMU/FAPA, produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 1 proc., natomiast wytwórczość mięsa cielęcego obniżyła się o 2 proc. W I połowie 2011 roku produkcja mięsa wieprzowego w USA wzrosła o 2 proc. w stosunku do analogicznego okresu sprzed roku.