A_BIO_AGRO_950

Niemiecko mięso atakuje

15 czerwca 2007
Niemieccy eksporterzy mięsa coraz śmielej wchodzą na rynki nowych krajów Unii.  Na dostawach z tego kraju w dużym stopniu polegają Czesi i Węgrzy. Ci piersi rocznie kupują ponad 30 tysięcy ton mięsa wieprzowego, drudzy ponad 35 tysięcy. A wartość ta może się zwiększyć, bowiem węgierscy eksperci głoszą zmniejszenie rodzimej produkcji. Niemieckie mięso cenione jest za wysoką jakość, więc kontrahenci nierzadko wolą kupić towar nieco droższy, ale lepszej klasy.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę