Biogaz_III Forum 2025

Niemiecka salmonella

21 lipca 2008
W Danii fala zatruć salmonellą doprowadziła inspektorów do jednej z największych firm drobiowych, która importuje kurczaki i indyki z Niemiec. Towar zakupiony w zakładzie w Heidemarku trafił do duńskich supermarketów. Ale zdaniem ekspertów, to nie jedyne źródło bakterii.

Choć minister rolnictwa ostrzegł konsumentów przed spożywaniem indyków, to kilka sklepów odmówiło wycofania ze sprzedaży wszystkich zapasów mrożonego mięsa, bo nikt oficjalnie nie potwierdził, jakie partie towaru są skażone.

Salmonellą zatruło się w Danii już przeszło 400 osób.


POWIĄZANE

Krajowa Rada Izb Rolniczych ostro reaguje na działania KOWR: domaga się wstrzyma...

Strategiczne partnerstwo Uzbekistanu i Grupy X5 – nowa era w eksporcie produktów...

Wnioski po 15. Forum Rynku Nieruchomości   Rynek nieruchomości w Polsce pozostaj...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę