OPOLAGRA_2025

Naturalny konserwant

5 grudnia 2007
Amerykańscy uczeni odkryli naturalny środek konserwujący przetwory mięsne.

Ekstrakt z pestek winogron jest alternatywą dla środków chemicznych dodawanych przy produkcji wędlin. Mięso nie zmienia koloru, a zachowuje dłużej świeżość. Na razie winogronowy dodatek jest dopracowywany, ale naukowcy z Illinois już są po pierwszych testach, które wypadły bardzo pomyślnie.


POWIĄZANE

Podczas spotkania Copa–Cogeca, UECBV oraz Europejskiego Okrągłego Stołu Zrównowa...

5 czerwca to nie tylko data w kalendarzu – to sygnał do działania. Światowy Dzie...

Taryfa w wysokości 50% to szybka przegrana we wzajemnym, transatlantyckim handlu...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę