Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Najlepsi szkolni kucharze

3 października 2013
W sobotę 5 października w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, przy ulicy  Racjonalizacji  w Warszawie odbędzie ogólnopolski Finał II edycji Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący polskie produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację w Unii Europejskiej jako Chroniona Nazwa Pochodzenia(ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne(ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność(GTS).

Na konkurs zgłoszone zostały 93 potrawy z 42 szkół gastronomicznych z całej Polski. Do finału zakwalifikowało się 10 ekip, wyłonionych w oparciu o kryteria: jakość przesłanych przepisów potraw, ich zdjęć, pomysłowości i innowacyjności w przepisach oraz uzasadnienia wyboru produktów. Organizatorem konkursu jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Uroczyste wręczenie nagród zwycięzcom konkursu, połączone z Kiermaszem Produktów Regionalnych i Tradycyjnych, zorganizowanym przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego zaplanowano w niedzielę o godzinie 12 w Fortecy przy ulicy Zakroczymskiej w Warszawie.






POWIĄZANE

Trwa serial związany ze zwrotami gruntów rolnych dzierżawionych przez podmioty (...

Integracja ukraińskiego rynku rolnego z Unią Europejską wymaga zwiększenia ogóln...

Według stanu na 21 listopada cukrownie zrzeszone w Krajowym Stowarzyszeniu Produ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę