Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych i najprężniej rozwijających się zakładów branży mleczarskiej w Polsce. Duże nakłady inwestycyjne w ostatnich latach spowodowały, że Firma została rozbudowana i unowocześniona. Zakład został, między innymi, wyposażony w automatyczną linię do produkcji serów dojrzewających, z wydajnością do 600 tysięcy litrów mleka na dobę. | ||||
Stała współpraca z dostawcami mleka doprowadziła do podniesienia jakości pozyskiwanego surowca. Obecnie 97 % mleka skupowana jest w klasie ekstra i to właśnie, w połączeniu z najnowocześniejszą technologią, pozwala uzyskiwać znakomitą jakość. W ostatnim czasie powstał również nowoczesny zespół suszarniczy, z którego otrzymuje się ponad 20 000 kg proszku serwatkowego na dobę. Obecnie trwa budowa proszkowni przystosowanej do produkcji białek serwatkowych WPC 80. Produkcja odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000. Dynamiczne zarządzanie zakładem pozwala skutecznie konkurować MSM w Mońkach zarówno na rynku krajowym i zagranicznym. Produkowany asortyment charakteryzuje się bardzo wysokimi walorami smakowymi, jest najwyższej jakości i znajduje uznanie wśród bogatej rzeszy konsumentów. |
||||
Obecnie MSM w Mońkach produkuje następujące produkty: * Sery dojrzewające typu holenderskiego: |
MONIECKA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA www.msm-monki.pl |
|||
|