Biogaz_III Forum 2025

Można jeść norweskie łososie

22 grudnia 2005
Minister rybołówstwa Helga Petersen wyjaśniła, że zawartość kadmu i ołowiu w mięsie łososi nie zagraża zdrowiu, a ryby te nadają się do spożycia. Rosjanie wykryli, że ołowiu jest w nich 18 razy więcej, niż pozwala limit, a kadmu 3,5 razy. Od 1 stycznia Rosja zakazuje importu tej ryby. Moskwa uważa, że norweskie kontrole są niewłaściwe.

POWIĄZANE

W czasach, gdy europejskie rolnictwo stoi w obliczu bezprecedensowych wyzwań – o...

Polska sprzeciwia przedłużeniu umowy UE–Ukraina o transporcie drogowym. Uderza o...

Czerwiec w tym roku stoi pod znakiem wyborów. Niektórzy głosowali sercem, inni r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę