Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Możliwości sprzedaży przez rolników produktów lokalnych

5 stycznia 2016
"Możliwości sprzedaży przez rolników produktów lokalnych w kontekście znaczenia regionalnej i tradycyjnej żywności wysokiej jakości" to tytuł trzydniowego szkolenia jakie z  myślą o rolnikach organizuje dniach 23 – 25 maja  w swojej siedzibie  przy ulicy Meiselsa 1 w Krakowie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie.
 
Jak informują  organizatorzy celem  szkolenia jest przede wszystkim  zapoznanie uczestników z uwarunkowaniami prowadzenia form sprzedaży bezpośredniej produktów rolno-spożywczych oraz zagadnieniami funkcjonowania rynku lokalnych produktów wysokiej jakości.

Uczestnicy szkolenia zostaną  zapoznani miedzy innymi  wieloma przydatnymi informacjami  z zakresu wymagań sanitarno-higienicznych i weterynaryjnych, prawa gospodarczego i obowiązków podatkowych dla form sprzedaży bezpośredniej. Poruszane będą też zagadnienia związane ze znaczeniem produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych i możliwością ich uczestniczenia w mechanizmach jakości żywności. Zaplanowano również prezentację dobrych praktyk w zakresie wytwarzania, promocji i sprzedaży bezpośredniej produktów lokalnych i regionalnych.



POWIĄZANE

Trwa serial związany ze zwrotami gruntów rolnych dzierżawionych przez podmioty (...

Integracja ukraińskiego rynku rolnego z Unią Europejską wymaga zwiększenia ogóln...

Według stanu na 21 listopada cukrownie zrzeszone w Krajowym Stowarzyszeniu Produ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę