A_BIO_AGRO_950

Mniejsza produkcja mięsa czerwonego w USA

5 stycznia 2016

W pierwszych 11 miesiącach 2010 roku Amerykanie wyprodukowali 20,28 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2009 roku - podaje FAMMU/FAPA.
Produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 1 proc., natomiast mięsa cielęcego obniżyła się o 2 proc.

W tym samym czasie wytwórczość mięsa wieprzowego spadła o 3 proc., a mięsa jagnięcego i baraniego zmniejszyła się o 4 proc.


POWIĄZANE

Według ekspertów, w nowym sezonie produkcja olejów roślinnych w Turcji spadnie d...

Copa-Cogeca ogłasza zwycięzców 6. Europejskiej Nagrody za Innowacje Spółdzielcze...

Czy wiesz, że istotą bezstresowego i owocnego sezonu żniw może być planowanie za...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę