Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mniejsza produkcja mięsa czerwonego w USA

5 stycznia 2016

W pierwszych 11 miesiącach 2010 roku Amerykanie wyprodukowali 20,28 mln ton mięsa czerwonego, tj. o 1 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2009 roku - podaje FAMMU/FAPA.
Produkcja mięsa wołowego zwiększyła się o 1 proc., natomiast mięsa cielęcego obniżyła się o 2 proc.

W tym samym czasie wytwórczość mięsa wieprzowego spadła o 3 proc., a mięsa jagnięcego i baraniego zmniejszyła się o 4 proc.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę