A_BIO_AGRO_950

Mniej wniosków o refundacje do eksportu wołowiny

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podaje, że w okresie od lipca 2011 roku do maja 2012 roku (do 6 maja) kraje Wspólnoty wyeksportowały z refundacjami łącznie 150,8 tys. ton żywca, a także świeżej oraz mrożonej wołowiny, tj. o 42 proc. mniej niż w analogicznym okresie przed rokiem.
Redukcja aplikacji o refundacje dotyczyła zarówno żywca (-32,7 proc.), jak i świeżej wołowiny (-41,9 proc.) oraz mrożonego mięsa (-46,4 proc.).

W tym samym okresie nie wpłynęły także żadne aplikacje o refundacje do eksportu podrobów oraz konserw wołowych.



POWIĄZANE

Rosnące zainteresowanie konsumentów produktami bio oraz potrzeba zrównoważonego ...

Polscy sadownicy i konsumenci pod presją kolejnych podwyżek. Apel KUPS do posłów...

Współczesny rynek suplementów diety rozwija się w błyskawicznym tempie. Konsumen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę