A_BIO_AGRO_950

Młode warzywa tanieją

21 kwietnia 2006

Pogoda sprzyja uprawom młodych warzyw. Wyższa temperatura umożliwia zmniejszenie ogrzewania szklarni, a w rezultacie maleją koszty i ceny. Eksperci spodziewają się, że w tym sezonie pomidory i ogórki powinny być tańsze niż przed rokiem. Ma na to wpływ także duża konkurencja importu.

Coraz mniej jest w sprzedaży warzyw ubiegłorocznych. Ciepło powoduje, że przechowują się coraz gorzej. Ceny skupu warzyw dla odbiorców zagranicznych nie zmieniły się - informuje Irena Strojewska z IERiGŻ. - 0 5 proc. potaniały jedynie kapusty białe. Minimalnie podrożały jabłka skupowane na eksport. Średnio kosztują w tym tygodniu 1,07 zł za kg.


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę