OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Mlekovita nagrodzona na Polagrze

15 września 2011
Od wielu lat Mlekovita bierze udział w największej w kraju międzynarodowej branżowej imprezie wystawienniczej, jaką są odbywające się z Poznaniu targi POLAGRA FOOD.
Istnieją one już od 1921 roku. MTP stanowią więc jedną z najdłużej działających w Europie imprez targowych poświęconych określonym dziedzinom działalności gospodarczej.

Udział w targach to jeden z elementów strategii marketingowej, służącej wspomaganiu profesjonalnego wizerunku marki Mlekovita oraz okazja do bezpośrednich spotkań z obecnymi i potencjalnymi partnerami handlowymi

`        Na tegorocznych targach Mlekovita, jako jedyna firma mleczarska  otrzymała  dwa  Złote Medale, nagrodę Acanthus Aureus oraz w drodze losowania nagrodę w postaci  akcji promocyjnej na antenie RADIO MERKURY.

Złoty Medal MTP to  prestiżowa nagroda, którą odznacza się najlepsze wyroby, prezentowane podczas popularnych poznańskich targów spożywczych.      W historii Targów Poznańskich Złoty Medal przyznawany jest od 1979 roku

 i cieszy się dużym uznaniem wystawców krajowych i zagranicznych. Tą zaszczytną nagrodą w bieżącym roku uhonorowano Mleko zagęszczone WYPASIONE z MAGNEZEM  lekkie i ZAKOPIAŃSKIE SPECJAŁY- ser FARUKI  



Mleko zagęszczone WYPASIONE   z MAGNEZEM  lekkie,  to  mleko przeznaczone  do kawy  lub herbaty. Doskonałe dla osób dbających o smukłą sylwetkę (zawiera tyko 2,5 % tłuszczu). Charakteryzuje się  najwyższą  jakością,  wyśmienitym smakiem oraz wysoką wartością  odżywczą i biologiczną (dostarcza  białka, węglowodanów, wapnia, witamin A i D rozpuszczalnych w tłuszczach oraz ryboflawiny – witaminy B2,  jest wzbogacone magnezem, który wspomaga organizm w sytuacjach stresowych i jest pomocny w łagodzeniu napięć nerwowych) i  łatwą przyswajalnością.  Dodatkową zaletą mleka zagęszczonego  WYPASIONEGO   z MAGNEZEM  lekkiego jest  wygoda stosowania – mleko zapakowane jest w wygodny kartonik z kapslem oraz posiada długi termin przydatności do spożycia.



 ZAKOPIAŃSKIE SPECJAŁY –   FARUKI,  to wytwarzany w sercu polskich Tatr - Zakopanem oryginalny ser w kształcie nitek. Produkt   przeznaczony  jest do bezpośredniego spożycia jako przekąska, doskonale smakuje dodany do sałatki a także jako składnik deski serów.  Wyśmienity  nie tylko na domowe party. Jest ozdobą każdego stołu  przy okazji rodzinnych uroczystości i wykwintną, szybką  przekąską  podczas wizyty  gości.

Na targach nagrodą  Acanthus Aureus uhonorowano także stoisko MLEKOVITY, ponieważ reprezentowało ono najtrafniejsze rozwiązania architektoniczne i graficzne oraz  oddawało charakter strategii marketingowej firmy, wspomagało kształtowanie pozytywnego wizerunku i tworzenie atmosfery właściwej dla bezpośred



POWIĄZANE

Stowarzyszenie "Otwarte Klatki" to organizacja która od lat uderza w polskiego r...

Zdrowie roślin jest podstawą życia i bezpieczeństwa żywnościowego, a zatem stano...

Według systemu informacyjnego FGIS "Argus-Fito" od początku 2025 roku od 7 maja ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę