Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mlekovita nagrodzona na Polagrze

15 września 2011
Od wielu lat Mlekovita bierze udział w największej w kraju międzynarodowej branżowej imprezie wystawienniczej, jaką są odbywające się z Poznaniu targi POLAGRA FOOD.
Istnieją one już od 1921 roku. MTP stanowią więc jedną z najdłużej działających w Europie imprez targowych poświęconych określonym dziedzinom działalności gospodarczej.

Udział w targach to jeden z elementów strategii marketingowej, służącej wspomaganiu profesjonalnego wizerunku marki Mlekovita oraz okazja do bezpośrednich spotkań z obecnymi i potencjalnymi partnerami handlowymi

`        Na tegorocznych targach Mlekovita, jako jedyna firma mleczarska  otrzymała  dwa  Złote Medale, nagrodę Acanthus Aureus oraz w drodze losowania nagrodę w postaci  akcji promocyjnej na antenie RADIO MERKURY.

Złoty Medal MTP to  prestiżowa nagroda, którą odznacza się najlepsze wyroby, prezentowane podczas popularnych poznańskich targów spożywczych.      W historii Targów Poznańskich Złoty Medal przyznawany jest od 1979 roku

 i cieszy się dużym uznaniem wystawców krajowych i zagranicznych. Tą zaszczytną nagrodą w bieżącym roku uhonorowano Mleko zagęszczone WYPASIONE z MAGNEZEM  lekkie i ZAKOPIAŃSKIE SPECJAŁY- ser FARUKI  



Mleko zagęszczone WYPASIONE   z MAGNEZEM  lekkie,  to  mleko przeznaczone  do kawy  lub herbaty. Doskonałe dla osób dbających o smukłą sylwetkę (zawiera tyko 2,5 % tłuszczu). Charakteryzuje się  najwyższą  jakością,  wyśmienitym smakiem oraz wysoką wartością  odżywczą i biologiczną (dostarcza  białka, węglowodanów, wapnia, witamin A i D rozpuszczalnych w tłuszczach oraz ryboflawiny – witaminy B2,  jest wzbogacone magnezem, który wspomaga organizm w sytuacjach stresowych i jest pomocny w łagodzeniu napięć nerwowych) i  łatwą przyswajalnością.  Dodatkową zaletą mleka zagęszczonego  WYPASIONEGO   z MAGNEZEM  lekkiego jest  wygoda stosowania – mleko zapakowane jest w wygodny kartonik z kapslem oraz posiada długi termin przydatności do spożycia.



 ZAKOPIAŃSKIE SPECJAŁY –   FARUKI,  to wytwarzany w sercu polskich Tatr - Zakopanem oryginalny ser w kształcie nitek. Produkt   przeznaczony  jest do bezpośredniego spożycia jako przekąska, doskonale smakuje dodany do sałatki a także jako składnik deski serów.  Wyśmienity  nie tylko na domowe party. Jest ozdobą każdego stołu  przy okazji rodzinnych uroczystości i wykwintną, szybką  przekąską  podczas wizyty  gości.

Na targach nagrodą  Acanthus Aureus uhonorowano także stoisko MLEKOVITY, ponieważ reprezentowało ono najtrafniejsze rozwiązania architektoniczne i graficzne oraz  oddawało charakter strategii marketingowej firmy, wspomagało kształtowanie pozytywnego wizerunku i tworzenie atmosfery właściwej dla bezpośred



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę