Projekt badawczy "Produkt Roku. Wybór Konsumentów" jest ogólnopolskim sondażem realizowanym na próbie ponad 5000 konsumentów w 3300 gospodarstwach domowych. Najpierw metodą random route wyodrębniana jest losowo próba wyjściowa gospodarstw domowych reprezentatywna pod względem regionu i wielkości miejscowości zamieszkania, która następnie jest ważona w taki sposób, by była również reprezentatywna pod względem ilości osób w gospodarstwach domowych. Po odebraniu wszystkich ankiet próba jest ważona jeszcze raz w taki sposób, by uzyskać próbę finalną reprezentatywną dla populacji Polski w wieku 15+ pod względem płci, wieku, regionu zamieszkania i wielkości miejscowości zamieszkania.
Tytuł JAKOŚĆ ROKU w kategorii produkt dla MASŁA EKSTRA POLSKIEGO
Jest to czyste masło bez żadnych dodatków. Jest produktem naturalnym o zawartości 82% tłuszczu. Produkowane na nowoczesnej linii do produkcji masła, w oparciu o własne instrukcje technologiczne. Długi dorobek, bogate doświadczenie w produkcji oraz zastosowana technologia, pozwoliły na stworzenie oryginalnego, markowego produktu, który okazał się hitem na rynku masła w Polsce. Masło Polskie wyprodukowane jest ze świeżej, pasteryzowanej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka krowiego, pozyskiwanego z czystych ekologicznie terenów Podlasia, co korzystnie wpływa na cechy organoleptyczne masła. Zastosowana technologia pozwala uzyskać tradycyjny produkt o doskonałej smarowności oraz idealnej konsystencji. *
Konkurs organizowany przez redakcję Biznes Raport, dodatku Gazety Prawnej, przy współudziale Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji S.A., skierowany jest do przedsiębiorców i firm, które na pierwszym miejscu stawiają wysoką jakość oferowanych produktów oraz wysoki standard pracy, a także którzy posiadają czytelną politykę jakości w odniesieniu do produktu, usługi lub/i systemu zarządzania - organizacji mogących poszczycić się osiągnięciami na najwyższym, światowym poziomie.
Podstawowym kryterium wyboru laureatów przez kapitułę konkursu jest pełne zaangażowanie firmy w kwestie zarządzania jakością, a o wyborze laureatów decydują m.in.: wdrożone systemy jakości, systemy bezpieczeństwa żywności, a także uwzględnienie wysokich standardów w misji przedsiębiorstwa oraz zaangażowanie w stałe podnoszenie jakości przez pracowników przedsiębiorstwa.
O przyznaniu zaszczytnych tytułów zadecydowała Kapituła Programu "Jakość Roku", opierając się na wynikach pracy ekspertów Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, które m.in. wzięło pod uwagę skuteczne prowadzenie polityki jakości w firmie i zaangażowanie załogi w optymalizację procesów jakościowych.
Trzy MLECZNE PERŁY: dla sera SOKÓŁ, MASŁA KLAROWANEGO oraz SERKA WIEJSKIEGO POLSKIEGO, przyznane podczas targów FERMA BYDŁA
8188005
1