Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mleczne Perły z Mlekovity

9 marca 2010
Projekt badawczy "Produkt Roku. Wybór Konsumentów" jest ogólnopolskim sondażem realizowanym na próbie ponad 5000 konsumentów w 3300 gospodarstwach domowych. Najpierw metodą random route wyodrębniana jest losowo próba wyjściowa gospodarstw domowych reprezentatywna pod względem regionu i wielkości miejscowości zamieszkania, która następnie jest ważona w taki sposób, by była również reprezentatywna pod względem ilości osób w gospodarstwach domowych. Po odebraniu wszystkich ankiet próba jest ważona jeszcze raz w taki sposób, by uzyskać próbę finalną reprezentatywną dla populacji Polski w wieku 15+ pod względem płci, wieku, regionu zamieszkania i wielkości miejscowości zamieszkania.

Tytuł JAKOŚĆ ROKU w kategorii produkt dla MASŁA EKSTRA POLSKIEGO



Jest to  czyste masło bez żadnych dodatków. Jest produktem naturalnym o zawartości 82% tłuszczu. Produkowane na nowoczesnej linii do produkcji masła, w oparciu o własne instrukcje technologiczne. Długi dorobek, bogate doświadczenie w produkcji oraz zastosowana technologia, pozwoliły na stworzenie oryginalnego, markowego produktu, który okazał się hitem na rynku masła w Polsce. Masło Polskie wyprodukowane jest ze świeżej, pasteryzowanej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka krowiego, pozyskiwanego z czystych ekologicznie terenów Podlasia, co korzystnie wpływa na cechy organoleptyczne masła. Zastosowana technologia pozwala uzyskać tradycyjny produkt o doskonałej smarowności oraz idealnej konsystencji. *



Konkurs organizowany przez redakcję Biznes Raport, dodatku Gazety Prawnej, przy współudziale Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji S.A., skierowany jest do przedsiębiorców i firm, które na pierwszym miejscu stawiają wysoką jakość oferowanych produktów oraz wysoki standard pracy, a także którzy posiadają czytelną politykę jakości w odniesieniu do produktu, usługi lub/i systemu zarządzania - organizacji mogących poszczycić się osiągnięciami na najwyższym, światowym poziomie.

Podstawowym kryterium wyboru laureatów przez kapitułę konkursu jest pełne zaangażowanie firmy w kwestie zarządzania jakością, a o wyborze laureatów decydują m.in.: wdrożone systemy jakości, systemy bezpieczeństwa żywności, a także uwzględnienie wysokich standardów w misji przedsiębiorstwa oraz zaangażowanie w stałe podnoszenie jakości przez pracowników przedsiębiorstwa.

O przyznaniu zaszczytnych tytułów zadecydowała Kapituła Programu "Jakość Roku", opierając się na wynikach pracy ekspertów Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji, które m.in. wzięło pod uwagę skuteczne prowadzenie polityki jakości w firmie i zaangażowanie załogi w optymalizację procesów jakościowych.






Trzy MLECZNE PERŁY: dla sera SOKÓŁ, MASŁA KLAROWANEGO oraz SERKA WIEJSKIEGO POLSKIEGO, przyznane podczas targów FERMA BYDŁA


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę