OPOLAGRA_2025

Mięso sklonowanych zwierząt jest bezpieczne

14 lipca 2012
FAMMU/FAPA poinformowała, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) podtrzymał swoją opinię wydaną w 2010 roku, iż spożywanie mięsa i mleka pochodzącego od klonów zwierząt oraz ich potomstwa nie stanowi zagrożenia dla ludzi.

EFSA podkreślił, że biorąc pod uwagę wyniki dotychczasowych badań, nie można stwierdzić żadnej różnicy między produktami spożywczymi, w szczególności mięsem i mlekiem, uzyskanym od klonowanych zwierząt oraz ich potomstwa, a produktami pochodzącymi od zwierząt hodowanymi "tradycyjnie".



POWIĄZANE

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. Syst...

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę