A_BIO_AGRO_950

Mięso sklonowanych zwierząt jest bezpieczne

14 lipca 2012
FAMMU/FAPA poinformowała, że Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) podtrzymał swoją opinię wydaną w 2010 roku, iż spożywanie mięsa i mleka pochodzącego od klonów zwierząt oraz ich potomstwa nie stanowi zagrożenia dla ludzi.

EFSA podkreślił, że biorąc pod uwagę wyniki dotychczasowych badań, nie można stwierdzić żadnej różnicy między produktami spożywczymi, w szczególności mięsem i mlekiem, uzyskanym od klonowanych zwierząt oraz ich potomstwa, a produktami pochodzącymi od zwierząt hodowanymi "tradycyjnie".



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę