Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mięsne produkty najwyższej jakości - Jesień 2014

9 grudnia 2014
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego zorganizował po raz czterdziesty drugi pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi konkurs pod tytułem ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ 2014. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce 4 grudnia w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5 w Domu Technika NOT podczas XLII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO.
 
W jesiennej edycji brało udział 37 zakładów mięsnych i drobiarskich z całej Polski. Poddano ocenie blisko 140 produktów mięsnych. Wyróżnieni zostali tylko najlepsi producenci i najwyższej jakości przetwory mięsne w Polsce. Nagrodzone produkty będą mogły być oznakowane znakiem towarowym PRODUKT NAJWYŻSZEJ  JAKOŚCI.

       
       


  • Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zwycięstwo w XLII KONKURSIE ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ 2014 otrzymały Zakłady Mięsne HENRYK KANIA S.A. w Pszczynie.
  • Statuetkę Dyrektora Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego za ,;wyróżniającą się liczbę nagrodzonych wędlin'' w XLII KONKURSIE ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ Ż014 otrzymały Zakłady Mięsne ,, Łmeat_Łuków'' S.A. w Łukowie
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt zadeklarowany przez producenta  jako produkt wytwarzany metodami tradycyjnymi otrzymały Polskie Mięso i Wędliny Łukosz sp. z o. o. w Chybiu za udziec w galarecie oraz Zakład  Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras w Proszówkach za schab wędzony z Proszówek
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu zadeklarowanego przez producenta jako produkt wytwarzany metodami tradycyjnymi otrzymały ,, AR-KOS" sp. z o.o. w Jordanowie za krakowską suchą oraz Zakład Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras w Proszówkach za szynkę wędzoną z Proszówek
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt z grupy kiełbas otrzymuje Zakłady  Mięsne HENRYK KANIA S.A. w Pszczynie za kabanoski z wołowiną i kabanoski classic
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu z grupy kiełbas otrzymał Zakład Wędliniarski i Ubojnia Grzegorz Kępa w Czestkowie za frankfurterki pieczone oraz Zakład Rzeźniczo –Wędliniarski Ernestyn Jan eta w Lubomi za salami
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt z grupy wędzonek otrzymuje Elbląskie Centrum Mięsne ''EL-IIUK_T'' Produkcja i Handel Sp. J. Jolanta Grudzień, Zbigniew Grudzień w Elblągu za szynkę Tradycja.
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu z grupy wędzonek otrzymują Zakłady Mięsne ''Pekpol Ostrołęka'' S.A. w Ostrołęce za szynkę''   Kurpiowskie specjały ‘’oraz Zakłady Mięsne SKIBA Andrzej Skiba w Chojnicach za ogonówkę z wędzarni.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę