Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Mięsne produkty najwyższej jakości - Jesień 2014

9 grudnia 2014
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego zorganizował po raz czterdziesty drugi pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi konkurs pod tytułem ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ 2014. Uroczyste wręczenie nagród miało miejsce 4 grudnia w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5 w Domu Technika NOT podczas XLII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO.
 
W jesiennej edycji brało udział 37 zakładów mięsnych i drobiarskich z całej Polski. Poddano ocenie blisko 140 produktów mięsnych. Wyróżnieni zostali tylko najlepsi producenci i najwyższej jakości przetwory mięsne w Polsce. Nagrodzone produkty będą mogły być oznakowane znakiem towarowym PRODUKT NAJWYŻSZEJ  JAKOŚCI.

       
       


  • Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zwycięstwo w XLII KONKURSIE ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ 2014 otrzymały Zakłady Mięsne HENRYK KANIA S.A. w Pszczynie.
  • Statuetkę Dyrektora Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego za ,;wyróżniającą się liczbę nagrodzonych wędlin'' w XLII KONKURSIE ,,Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym'' JESIEŃ Ż014 otrzymały Zakłady Mięsne ,, Łmeat_Łuków'' S.A. w Łukowie
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt zadeklarowany przez producenta  jako produkt wytwarzany metodami tradycyjnymi otrzymały Polskie Mięso i Wędliny Łukosz sp. z o. o. w Chybiu za udziec w galarecie oraz Zakład  Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras w Proszówkach za schab wędzony z Proszówek
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu zadeklarowanego przez producenta jako produkt wytwarzany metodami tradycyjnymi otrzymały ,, AR-KOS" sp. z o.o. w Jordanowie za krakowską suchą oraz Zakład Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kołdras w Proszówkach za szynkę wędzoną z Proszówek
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt z grupy kiełbas otrzymuje Zakłady  Mięsne HENRYK KANIA S.A. w Pszczynie za kabanoski z wołowiną i kabanoski classic
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu z grupy kiełbas otrzymał Zakład Wędliniarski i Ubojnia Grzegorz Kępa w Czestkowie za frankfurterki pieczone oraz Zakład Rzeźniczo –Wędliniarski Ernestyn Jan eta w Lubomi za salami
  • Specjalne wyróżnienie za najwyżej oceniony produkt z grupy wędzonek otrzymuje Elbląskie Centrum Mięsne ''EL-IIUK_T'' Produkcja i Handel Sp. J. Jolanta Grudzień, Zbigniew Grudzień w Elblągu za szynkę Tradycja.
  • Specjalny dyplom za uzyskanie wysokich not w ocenie sensorycznej produktu z grupy wędzonek otrzymują Zakłady Mięsne ''Pekpol Ostrołęka'' S.A. w Ostrołęce za szynkę''   Kurpiowskie specjały ‘’oraz Zakłady Mięsne SKIBA Andrzej Skiba w Chojnicach za ogonówkę z wędzarni.


POWIĄZANE

Siedem do dziewięciu na dziesięć nowych kombajnów zamawianych przez farmerów w W...

Już nie odmrożony VAT, lecz susza i jej skutki będą w najbliższych miesiącach je...

Tak dobrych wiadomości jak dziś, e-petrol.pl nie miał od roku - z najnowszego ba...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę