Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mięsne firmy budują handlowy sojusz

22 września 2011
Puls Biznesu informuje, że Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, firma Tarczyński, Polfood Group, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel, Zakłady Mięsne Olewnik-Bis czekają na zgodę UOKiKu na koncentrację przez utworzenie wspólnego przedsiębiorstwa.

Pięć mięsnych firm chce połączyć swój potencjał, moce produkcyjne i ograniczyć koszty.
Zdaniem gazety, nowy podmiot ma się specjalizować w ogólnopolskiej dystrybucji mięsa i wędlin. do powołania takiego przedsiębiorstwa mięsne firmy zdopingował szybki rozwój zagranicznych sieci handlowych i dyskontów. Połączone spółki chcą stworzyć dla producentów alternatywę. Przedsiębiorcy chcą współpracować z tradycyjnym handlem, głównie z polskim kapitałem.
Przemysł mięsny jest największym działem sektora spożywczego w Polsce.
Jako pierwszy informację na temat współpracy 5 firm z branży mięsnej podał w ubiegłum tygodniu serwis portalspozywczy.pl. Kliknij i przeczytaj tekst: Koncentracja w przemyśle mięsnym. Pięciu graczy tworzy nową grupę



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę