biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Mięsne firmy budują handlowy sojusz

22 września 2011
Puls Biznesu informuje, że Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, firma Tarczyński, Polfood Group, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel, Zakłady Mięsne Olewnik-Bis czekają na zgodę UOKiKu na koncentrację przez utworzenie wspólnego przedsiębiorstwa.

Pięć mięsnych firm chce połączyć swój potencjał, moce produkcyjne i ograniczyć koszty.
Zdaniem gazety, nowy podmiot ma się specjalizować w ogólnopolskiej dystrybucji mięsa i wędlin. do powołania takiego przedsiębiorstwa mięsne firmy zdopingował szybki rozwój zagranicznych sieci handlowych i dyskontów. Połączone spółki chcą stworzyć dla producentów alternatywę. Przedsiębiorcy chcą współpracować z tradycyjnym handlem, głównie z polskim kapitałem.
Przemysł mięsny jest największym działem sektora spożywczego w Polsce.
Jako pierwszy informację na temat współpracy 5 firm z branży mięsnej podał w ubiegłum tygodniu serwis portalspozywczy.pl. Kliknij i przeczytaj tekst: Koncentracja w przemyśle mięsnym. Pięciu graczy tworzy nową grupę



POWIĄZANE

USA reorganizuje swoje rolnictwo: Trump i Rollins tną koszty i przenoszą USDA po...

Pekin/Bruksela, lipiec 2025 Podczas obchodów 50-lecia nawiązania stosunków dyplo...

W gospodarstwach rolnych generowane są różne odpady, z których wiele wymaga odpo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę