Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Mięsne firmy budują handlowy sojusz

22 września 2011
Puls Biznesu informuje, że Grupa Handlowa Staropolskie Wędliny, firma Tarczyński, Polfood Group, Zakłady Mięsne Madej & Wróbel, Zakłady Mięsne Olewnik-Bis czekają na zgodę UOKiKu na koncentrację przez utworzenie wspólnego przedsiębiorstwa.

Pięć mięsnych firm chce połączyć swój potencjał, moce produkcyjne i ograniczyć koszty.
Zdaniem gazety, nowy podmiot ma się specjalizować w ogólnopolskiej dystrybucji mięsa i wędlin. do powołania takiego przedsiębiorstwa mięsne firmy zdopingował szybki rozwój zagranicznych sieci handlowych i dyskontów. Połączone spółki chcą stworzyć dla producentów alternatywę. Przedsiębiorcy chcą współpracować z tradycyjnym handlem, głównie z polskim kapitałem.
Przemysł mięsny jest największym działem sektora spożywczego w Polsce.
Jako pierwszy informację na temat współpracy 5 firm z branży mięsnej podał w ubiegłum tygodniu serwis portalspozywczy.pl. Kliknij i przeczytaj tekst: Koncentracja w przemyśle mięsnym. Pięciu graczy tworzy nową grupę



POWIĄZANE

Nie ma turów jest Turvita w dolinie Liwca Twaróg jest tym światowym wyróżnikiem,...

Transformacja energetyczna w Polsce nabiera tempa. Coraz większe znaczenie w tym...

W Polsce występuje ponad 470 gatunków pszczół, a na świecie ich liczba przekracz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę