Międzynarodowe Targi Żywności, Napojów oraz Usług Gastronomicznych i Hotelarskich IFE POLAND, tradycyjnie już, odbywają się w Warszawie pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Biorą w nich udział przedstawiciele ponad 30 krajów.
Tegoroczna edycja Targów jest już czwartą z kolei. Biorą w niej udział wystawcy z ponad 30 krajów. Prezentują oni wyroby z takich grup jak: mięso i przetwory mięsne, mleko i przetwory mleczarskie, mrożonki, lody, napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przetwory ze zbóż oraz makarony, świeże i przetworzone warzywa i owoce, przetwory z grzybów, produkty tzw. „zdrowej żywności”, wyroby delikatesowe, piekarskie i cukiernicze, kawa i herbata, owoce morza, żywność orientalna i regionalna.
W ceremonii otwarcia targów uczestniczył Andrzej Lepper, wicepremier, minister rolnictwa i rozwoju wsi. - My, jako Polacy, dumni jesteśmy z naszej żywności, której walory jakościowe i smakowe znane są na całym świecie - mówił wicepremier. - Mamy czyste środowisko i zdrowe gleby. Polskie zakłady branży rolno-spożywczej spełniają wysokie standardy unijne oraz produkują według tradycyjnych receptur. To nasze atuty.
Impreza adresowana do wszystkich instytucji, firm i osób związanych z tematyką targów. Prezentowana jest tu pełna oferta rynkowa wraz z pojawiającymi się najnowocześniejszymi produktami i standardami.