Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Menedżer jakości i bezpieczeństwa żywności

5 stycznia 2016
Zakład Zarządzania Jakością i Środowiskiem w Katedrze Ekonomiki Przedsiębiorstw na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego w roku akademickim 2012/2013 rozpoczyna Studia Podyplomowe „Menedżer jakości i bezpieczeństwa żywności”.
   
Celem studiów jest wyposażenie słuchaczy w podstawową wiedzę, umiejętności i kompetencje pozwalające na właściwe zrozumienie i zastosowanie w pracy zawodowej nowoczesnych koncepcji, systemów, metod i technik zarządzania jakością w obszarze przemysłu rolno-spożywczego.

    Studia są przeznaczone dla osób z wyższym wykształceniem (tytuł licencjata, inżyniera lub magistra), które pracują (lub zamierzają pracować) w przedsiębiorstwach, organizacjach działających w obrębie łańcucha żywnościowego, a także w instytucjach urzędowej kontroli żywności i w jednostkach certyfikacyjnych. Do udziału w studiach zachęca się także nauczycieli przedmiotów zawodowych na różnych poziomach kształcenia i osoby zajmujące się doradztwem na rzecz podmiotów łańcucha żywnościowego.

Zdobyta wiedza, umiejętności i kompetencje mają absolwentom ułatwić, w
zależności od indywidualnych potrzeb, pełnienie w przedsiębiorstwie oraz innych organizacjach rożnych funkcji, takich jak miedzy innymi menedżer ds. zarządzania jakością Żywności i bezpieczeństwa Żywności menedżer ds. ochrony środowiska, przedstawiciel kierownictwa ds. jakości i bezpieczeństwa Żywności, przedstawiciel kierownictwa ds. zarządzania środowiskowego czy   audytor wewnętrzny ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, audytor BHP.

Słuchacze, w ramach opłaty za studia, oprócz świadectwa ukończenia studiów
podyplomowych, otrzymują dodatkowo cztery certyfikaty: audytora wewnętrznego ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 oraz audytora BHP, nadany we współpracy z jednostką certyfikacyjną TUV Nord.
Ponadto, słuchacz otrzymuje certyfikat Yellow Six Sigma Belt, nadany we
współpracy z Polish Six Sigma Academy.

Studia trwają 2 semestry (180 godzin), zajęcia odbywają się z reguły co 2 tygodnie – piątki od godz. 15.00 i soboty od 8.00.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę