A_BIO_AGRO_950

Maszyna do robienia chińskich zupek

21 maja 2011
Linia produkcyjna, z której schodzą popularne na całym świecie kluski, potrafi wytworzyć nawet 230 tysięcy opakowań zupek w czasie 8-godzinnej zmiany. Wystarczy do tego 7 osób obsługi. Maszynerię sprzedaje chińska firma Bullex, a odbiorcy znajdują się w Azji, Europie i Ameryce.

Potrzebne są też składniki: mąka pszenna, sól, woda i kansui, czyli mieszanina sodu, węglanu potasu i fosforanów. Z pulpy tworzy się 30-metrowe nitki, które sa gotowane przez minutę w temperaturze 100 stopni Celsjusza, składane w kosteczkę i podsmażane przez chwilę w temperaturze 200 stopni.


Pozostaje zapakować kluski do folii razem z paczką smakową i już gotowe danie wędruje do sklepów, gdzie czekają głodni klienci.



POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę