Masło Polskie produkowane przez Spółdzielnię Mleczarską Mlekovita, której główna siedziba znajduje się na Podlasiu, zostało zwycięzcą konkursu „Nasze Dobre Podlaskie”, zorganizowanego przez redakcję „Kuriera Porannego”.
Masło ekstra POLSKIE jest produktem naturalnym. Wyprodukowane ze świeżej, pasteryzowanej śmietanki najwyższej jakości, pochodzącej z mleka krowiego, pozyskiwanego z czystych ekologicznie terenów Podlasia. Jest tradycyjnym, zdrowym i smacznym wyrobem. Cechuje go doskonała smarowność oraz idealna konsystencja, smakuje jak wyjątkowe wiejskie masło. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny- najszlachetniejszy tłuszcz zwierzęcy i doskonałe źródło energii. Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na wysoką zawartość Niezbędnych Nienasyconych Kwasów tłuszczowych, które są niezbędne w codziennej diecie człowieka. Ponadto tłuszcz mleczny jest bogaty w cenne dla organizmu witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E i K. Masło jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego tłuszczu mlecznego, bo dzięki zemulgowaniu, charakteryzuje się wysoką strawnością.
Konkurs „Nasze Dobre Podlaskie” promuje wszystkie produkty i usługi przedsiębiorców z Podlasia. Nagrodzeni zaś zostają w nim tylko najlepsi: wyroby o najwyższej jakości, popularne i cieszące się bardzo dobrą opinią konsumentów, produkty, które stanowią wizytówkę regionu. Zwycięstwo w wymienionym konkursie jest więc niewątpliwym zaszczytem. Oznacza też, że Masło Polskie to duma nie tylko Mlekovity, ale i wszystkich Podlasian, a także Polaków.